Stressmanagement in jouw organisatie

– een preventief programma –

 

  • Is jouw organisatie voortdurend in verandering?

  • Is jouw team of organisatie gevoelig voor werkdruk en stress?

  • Merk je dat het verzuim door stressklachten oploopt?

  • Wil jij je medewerkers hierin beter begeleiden en weerbaar maken?

 

Burnout Preventie Brabant biedt een preventief programma voor stressmanagement in jouw team of organisatie toegespitst op de diverse ervaringen van stress, van werkdruk tot chronische stress.

We trainen leidinggevenden en medewerkers naar een verhoogde weerbaarheid tegen stress en laten ook de positieve kanten van stress zien, zoals een betere prestatie. Medewerkers krijgen inzicht in hun energie- en stressbronnen en in het belang van goed herstel en hoe dit te bereiken. Leidinggevenden leren hoe ze stress kunnen herkennen en hoe ze hier tijdig in kunnen acteren. De trainingen worden afgesloten met concrete actiepunten om effectiever en met meer voldoening en plezier te werken.

Dit programma wordt volledig op maat gemaakt afhankelijk van de stressoren en behoeften van de organisatie.

 

 

Wij focussen in onze aanpak op positieve werkenergie
gelet op voeding, beweging, brein, emoties, zelfinzicht
en ontspanning.

 

 

Scan | inzicht in stress

Aan de hand van een wetenschappelijke onderbouwde CSR Vragenlijst Stressklachten meten we de mate van stress en herstel bij jouw medewerkers. Deze vragenlijst meet op vier verschillende niveaus: lichamelijk, emotioneel, gedragsmatig en cognitief of, en in welke mate er sprake is van stressgerelateerde problematiek.

Door deze scan geven we inzicht in de mate van stressklachten binnen jouw team of organisatie. We brengen in kaart bij welke medewerkers of teams chronische stressklachten een risico vormen voor toename van verzuim.

Aan de hand hiervan maken we een plan van aanpak op maat om risico op uitval door stressklachten binnen jouw organisatie te verlagen. We bieden twee routes:

  • Route 1: “in 5 stappen van stress naar herstel“ voor medewerkers en teams waar het risico op uitval reëel is en begeleiding noodzakelijk is;
  • Route 2 : “gezond stressmanagement” voor leidinggevenden, teams en medewerkers waar algemene bewustwording en kennis over stress voldoende is.

 

 

Meer informatie over het stress preventie programma