Onze visie

Onze visie op stressklachten en burnout

Stress is niet ongezond en een heel normaal verschijnsel om te kunnen functioneren. Pas als er tegenover stress langdurig onvoldoende herstel plaatsvindt, dan wordt stress een probleem. Burnout is het gevolg van langdurige stressklachten zonder herstel waardoor het stresssysteem is ontregeld. Als stresshormonen te vaak en te lang in je bloed circuleren dan richt dat schade aan in het brein en de rest van je lichaam. Je lichaam herstelt niet meer en verliest alle energie.

Oorzaken van stressklachten en burnout

De oorzaak van stressklachten en burnout kan van alles zijn: onverwerkte emoties, te hoge lat, moeite met grenzen aangeven, te veel verantwoordelijkheden nemen, omgevingsfactoren, te veel sporten, te hard werken, verborgen verlies, te weinig slaap, te veel (leuke) dingen doen, te veel stress, (faal) angst, verminderd vermogen om te herstellen. Het is een combinatie van persoonlijkheid, belastende omstandigheden en veerkracht.

Hoe te herstellen van stressklachten en burnout

Stressklachten en burnout hebben een lichamelijke en een psychische component. Dit zijn onze invalshoeken voor herstel. Aan de hand van ons werkenergiemodel maken we een programma op maat voor duurzaam herstel.

Primair herstel van het lichaam met rust en ontspanning, gezonde voeding en beweging. Daarnaast coaching van het psychische herstel waarbij de cliënt werkt aan zelfinzicht en gedragsverandering op identiteitsniveau.

Deze integrale aanpak zorgt voor duurzaam herstel van vitaliteit, waardoor de kans op terugkeer van de klachten minimaliseert, verzuimkosten beheersbaar worden  en de werknemer duurzaam kan bijdragen aan een vitale en productieve werkomgeving.

 

CSR methode

We werken volgens de effectief bewezen CSR methode:

  • Fase één: stoppen roofbouw en bevorderen van het herstelvermogen;       
  • Fase twee: vitaliteitsopbouw en verbetering zelfmanagement;
  • Fase drie: verdere opbouw conditie en (sociale) re-integratie.
Lees meer over de CSR methode