Over ons

Burnout Preventie Brabant is een multi-disciplinair samenwerkingsverband van ervaren professionals die werknemers begeleiden bij herstel van stressklachten. Wij onderscheiden ons in de markt omdat we vanuit verschillende disciplines (vakgebieden) onze kennis en kunde samenbrengen en nauw samenwerken:

Ons team bestaat uit ervaren en gecertificeerde professionals die nauw met elkaar samenwerken in het belang van de beste zorg en begeleiding van de cliënt: coaches (slaap, adem, re-integratie en loopbaan), psycholoog, osteopaat, massagatherapeut, voedingsgeneeskundige, fysiotherapeut, een mesoloog en mindfulnesstrainer.

Onze visie op de aanpak van stressklachten
Stressklachten en burnout hebben een lichamelijke en een psychische component. Aan de hand van ons werkenergiemodel maken we een programma op maat voor duurzaam herstel.

Wij werken volgens de CSR-methode:

• Fase één: stoppen roofbouw en bevorderen van het herstelvermogen;
• Fase twee: vitaliteitopbouw en verbetering zelfmanagement;
• Fase drie: verdere opbouw conditie en (sociale) re-integratie.

Primair herstel van het lichaam met rust en ontspanning, gezonde voeding en beweging. Daarnaast coaching van het psychische herstel waarbij de cliënt werkt aan zelfinzicht en gedragsverandering op identiteitsniveau. Deze integrale aanpak waarbij er korte lijntjes zijn tussen de professionals zorgt voor duurzaam herstel van vitaliteit, waardoor de kans op terugkeer van de klachten minimaliseert.

In de begeleiding maken wij gebruik van diverse meetinstrumenten ter ondersteuning en monitoring van het proces zoals de HRV meting, de werkenergieanalyse en de neurotransmitter test.

Onze aanpak: snel en op maat
Na het eerste contact heeft de cliënt binnen een week een intake met twee professionals van Burnout Preventie Brabant. Na afstemming met de cliënt wordt binnen een week een plan van aanpak en een offerte aangeboden aan de werkgever. Het multidisciplinaire traject kan na goedkeuring door de werkgever direct van start. Wij staan voor persoonlijke begeleiding op maat zonder wachttijden met één aanspreekpunt voor de werkgever.

De kosten
Een deel van het traject dat wij aanbieden is verzekerde zorg, een deel niet. In overleg met de cliënt maken wij een plan van aanpak en een offerte voor de werkgever. Wij bieden altijd maatwerk. De ervaring leert dat de werkgever doorgaans bereid is om deze kosten voor zijn rekening te nemen.

 

download onze folder